Producent
ADEMIR KENOVIĆ

Scenarista i Reditelj
PJER ŽALICA

Direktor fotografije
MIRSAD HEROVIĆ

Muzika
SAŠA LOŠIĆ

Scenografija
KEMAL HRUSTANOVIĆ

Izvršni producent
ZIJAD MEHIĆ

Direktor filma
BRANKO ŠIMUNAC
 
• Rođen u Sarajevu, 1964. godine
• Diplomirao na Odsjeku za režiju Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu
• Završio kurseve na Odsjeku za filmski scenario i Odsjeku za filmsku produkciju u Međunarodnoj ljetnjoj filmskoj školi "Grožnjan", Hrvatska
• Njegovi dokumentarni filmovi, dugometražni film "MGM Sarajevo" (La Quinzaine de Realisateurs - Cannes 1994), kao i njegov kratki igrani film "Kraj doba neprijatnosti" prikazani su na nekim od najznačajnih svjetskih festivala (Cannes, Montreal, London, Cartage, Sydney, Munich, Nice, Biarritz, Rome, Roterdam, Geteborg, Sarajevo...).
• Dobitnik je brojnih nagrada, od kojih su najznačajnije: "Felix" - Godišnja nagrada Evropske Filmske Akademije za dokumentarni film '94; "Special Mention" - München, Filmschools Film Festival, Njemačka - '95; "Special Mention" - FIPA Festival - Biaritz, Francuska - '95; "Zlatna Arena", Pulski filmski festival, Pula, Hrvatska - '95; "Specijalna nagrada" - Split '96, Filmski festival Split, Hrvatska - '96; "Nagrada za najbolji kratki igrani film" - 4. SFF Sarajevo, BIH - '98
• Autor nekoliko scenarija za kratke i dugometražne igrane filmove i TV dramu.
• Koscenarista dugometražnog igranog filma "Savršeni Krug", Ademira Kenovića.
• U periodu 1997-2000 kao autor i reditelj sudjeluje u realizaciji dokumentarne TV serije "Fresh - Made In BiH".
• Docent na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu na predmetu Filmska režija.

Kratka filmografija
Igrani filmovi:
GORI VATRA 2003.
KRAJ DOBA NEPRIJATNOSTI (kratki) 1998.

Dokumentarni filmovi:
MOSTAR SEVDAH REUNION 2000.
DJECA KAO I SVAKA DRUGA 1995.
MGM - SARAJEVO 1994.
GODOT SARAJEVO 1993.
ŠKOLA RATNIH VJEŠTINA 1993.
ČAMAC 1992.

 
Povratak na početnu stranicu